Ha Magyarországon százan laknának

2013. április 26.

Ezek vagyunk mi. Érdekes adatokkal kiegészített statisztika a legutóbbi népszámlálás eredményéről.

Két pontra hívnám fel a figyelmet:

  • diagram bal szélen: adót fizetők 51%
  • fent: életbiztosítása nincs 78%

Jelenleg a lakosságnak csak az egyik fele finanszírozza az ország egészében élők létét, mindemellett tartja fenn közintézményeinket is.  Hozzáteszem, ebből nagyjából 1 millió fő minimálbér után adózik, noha nem féltétlenül annyit keres. Elgondolkodtató. Nem egy pozitív példát mutat és annál is borúsabb jövőképet vetít a mai fiatalok elé.

Becslések szerint minden ötödik embert érint ma hazánkban a devizahitelben történő eladósodás és emellett több százezren fizetnek forint kölcsönöket is. Ugyanakkor az ország 78%-a úgy éli mindennapjait, hogyha bármi tragédia érné, ezt a tartozást szerettei, családtagjai örökölnék meg. Bebiztosítjuk a lakásunkat, autónkat, már a mobiltelefonunkra is van biztosításunk csak pont épp magunkra nem? Úgy, hogy a lakosság 88%-ának 1 havi megtakarítása nincs arra az esetre, ha beüt a krach. Ez több, mint felelőtlenség.

 

Népszámlálás

 


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2009-2014 Raák Bálint
Minden jog fenntartva!

Facebook

Twitter

Youtube

Kapcsolat

Telefon: +36-30-280-8827
Fax: +36-1-411-1127
E-mail: raak.balint[kukac]vagyonitanacsado.hu
PSZÁF nyilvántartási szám: 106090535188

Céginformációk