Jelentősen drágul az AXA Bank számlavezetése

2014. február 12.

AXAAXAAXAÁprilistól véget ér a “jó világ” az AXA Bank ügyfeleinek is. Csaknem 10 éven át ingyenes számlavezetéssel és a magas látra szóló kamattal csábította az ügyfeleket az AXA Bank (illetve korábban elődje, az ELLA – Első Lakáshitel Kereskedelmi Bank). A társaság az elmúlt évtizedben, szinte változatlan feltételek mellett biztosította folyószámla csomagjait, melyet sok pénzügyileg tudatos ügyfelemnek ajánlottam, hiszen messze a legtöbbet nyújtotta a piacon.

Most azonban úgy tűnik, hogy az ingyenes készpénzfelvétellel járó terheket már nem kívánják lenyelni, így drasztikus módosításokat hajtanak végre.

Az eddigi csomagjaikat megszüntetik és április 12-től OKÉ 1-2-3-4 néven újakat vezetnek be.

Az AXA éveken át azzal emelkedett ki társai közül, hogy feltétel nélkül biztosította az ingyenes számlavezetést. Ez tavasztól már a múlté, a négy különböző csomagban 100 és 300 forint között változik a (kedvezményes) havi díj. A kedvezményes havi díjhoz azonban bizonyos feltételeknek kell megfelelni. Ezek közül a legenyhébb, hogy legalább 500 ezer forintot tartunk a számlán, vagy 125 ezer forintos havi jövedelem érkezik rá.

Amennyiben megadott feltétel nem teljesül, a havi díj 450 és 3.900 Ft között változik.

AXA

Emellett megszűnik a látra szóló (lekötés nélküli) kamat is, ami megint csak némi burkolt áremelést jelent.

Az ingyenes iBanq-os (online) átutalás csak a legdrágább csomagban marad meg, a többinél 25-100 Ft + tranzakciós illeték lesz. A legolcsóbb csomagban még további +0,1% díjat számítanak fel.

A bankkártya kibocsátási díja is egyre drágább, illetve a havi kártyadíj is emelkedik.

A havi 2 db ingyenes (összesen max. 150 ezer forintos) készpénzfelvételen túl, a továbbiakban minimum 650 Ft + 0,6% tranzakciós illeték díj ellenében juthatunk pénzünkhöz.

Az OKÉ1 csomagban vásárlásonként a 0,3%-es tranzakciós illetéket is áthárítják a kártyahasználatért, a többi csomagban ez egyelőre ingyenes marad.

Érdemes az elején jól megválasztani, hogy melyik csomagot szeretnénk igénybe venni, mert a csomagok közötti váltás akár 4.500 Ft-ba is kerülhet. (Automatikusan mindenkit az OKÉ1-be sorolnak át.)

Aki AXA ügyfél, mindenképp nézze át az új kondíciós listát, amelyet ide kattintva érhet el. Amennyiben meg tud felelni a feltételeknek, összességében nem lesz jelentős a drágulás, azonban aki nem figyel oda és lép időben, komoly pénzébe kerülhet a számlavezetés.

Amennyiben folyószámlát váltana és szeretné, hogy az igényeihez igazodva a legkedvezőbbet találjam meg Önnek, kérjen visszahívást!MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2009-2014 Raák Bálint
Minden jog fenntartva!

Facebook

Twitter

Youtube

Kapcsolat

Telefon: +36-30-280-8827
Fax: +36-1-411-1127
E-mail: raak.balint[kukac]vagyonitanacsado.hu
PSZÁF nyilvántartási szám: 106090535188

Céginformációk