Nyugdíj

Napjainkban egyre gyakrabban felmerülő téma ez, viszont a többség – úgy vélem – mégsem veszi elég komolyan.

Egy elöregedő társadalomban élünk, ami rövid távon teszi finanszírozhatatlanná a ma működő (vagy inkább csak döcögő?) nyugdíjrendszert. Sajnos ez nem csak hazai probléma, Európa nagyobb részét érinti.

Nyugdíjas jövőkép

Néhány tényt be kell látnunk: a nyugdíjkassza üres. A mai nyugdíjasok rég nem abból kapják járandóságukat, amit anno maguk után  befizettek. Jelenleg közel 3 millió nyugdíjas él Magyarországon. Az ő nyugdíjukat a 3,8 millió aktív foglalkoztatott finanszírozza.

A valóság azonban az, hogy a 3,8 millió aktív dolgozó nem csak a nyugdíjasokat kell, hogy eltartsa, hanem a teljes inaktív magyar lakosságot (gyerekek, munkanélküliek, stb.).

Ez az arány a jövőben csak tovább fog romlani. Napjainkban kevés gyermek születik, ugyanakkor várható életkor nő, egyre többen élik meg a nyugdíjas kort. A kérdés csak az, hogy miként? Korábbi életszínvonalukat megtartva, esetleg emelve? Vagy szűkölködve, sok lemondással?

Szép dolog, amikor a család összezár és segít az öregeknek, de ha őszinték vagyunk, egy idős rokon nagyon sok terhet is jelent a mai családok számára. 150.000 Ft nettó jövedelemből a havi törlesztő részlet, a rezsi és a megélhetési költségek mellett nem biztos, hogy jut erőnk, energiánk és forrásunk idős rokonaik megsegítésére.

Nyugdíjas jövőkép Ön milyen jövőt képzel el saját magának?

A tényeket ismerve világosan látszik, hogy az állami nyugdíjrendszer pár évtizeden belül biztosan nem tud majd  Önnek olyan járandóságot fizetni, amiből aktív éveiben megszokott életszínvonalát meg tudja tartani.

Megoldás? Csak egy van: öngondoskodás. Még aktív korunkban kell megteremteni azt, amivel biztosítani tudjuk az öregkori anyagi helyzetünket, meg tudjuk őrizni emberhez méltó életszínvonalukat.

Számos megtakarítási program létezik erre, én abban lehetek a segítségére, hogy független tanácsadóként kiválasszam Önnek azt a megoldást, ami a legideálisabb lehet céljai elérésére. A tanácsadás ingyenes, kérjen visszahívást!


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2009-2014 Raák Bálint
Minden jog fenntartva!

Facebook

Twitter

Youtube

Kapcsolat

Telefon: +36-30-280-8827
Fax: +36-1-411-1127
E-mail: raak.balint[kukac]vagyonitanacsado.hu
PSZÁF nyilvántartási szám: 106090535188

Céginformációk